Øivind Blunck

Fra ReidarWiki

Gå til: navigasjon, søk
Øivind Blunck som Reidar

Øivind Blunck, født 1950, er en norsk skuespiller og artist. Bluncks mest kjente karakter på 80-tallet, var nok den frekke tenåringsrebellen Reidar. Sammen med Alf Tande-Petersen har han blant annet skrevet en bok om Reidar, spilt inn kassettene Reidar kassetten og Casinokassetten og laget en helaftens film om Reidar. I tillegg var han fast innslag som ReidarBlikkbåx, sammen med Hege Schøyen (som Bitten). Blunck ga i 2007 ut Absolutt Blunck. Blunck vant i 2012 årets hederspris under tilstelningen Komiprisen[1].


Innhold

Nytt show på trappene

Fra og med 8. september 2011 vil Blunck fremføre 39 forestillinger på Dizzie Showteater i Oslo, under tittelen "Øivind Blunck rett og slett".

Reidar var ikke en del av showet.

Blunck om Reidar

Følgende sitater er hentet fra et intervju sammen med Hege Schøyen i Aftenposten den 23. april 1988[3]

Bare Øivind er Reidar

31. august 1988 skrev Jon Selås om Bluncks videre Reidar-planer[4]:

— Jo takk , Reidar lever og har det kjempebra. Jeg tror sa avgjort at han ennå har mye å gi. Om noen få uker kommer boken om Reidar. Og mandag går jeg i studio for å starte innspillingen av Reidar-plata. Musikken og tekstene er klar, sier en energisk Øivind Blunck, «the one and only» Reidar.

— Jeg har unektelig jobbet mye med ham i sommer og høst, men er langt fra lei ham, sier Blunck.

— Og så blir det film?

— Joda, det blir visst tumlet med noen planer. Foreløpig er det litt avventende. Kanskje passer det bedre på vårparten å pusle med noe slikt??

— Kommer du tilbake på TV?

— Jeg laget 20—25 episoder til Blikkbåx. Det var etter planen. Det artige var jo at etter som tiden gikk var det stadig flere som fikk øynene opp for ham. Følgelig var han svært oppegående da vi sluttet. Jeg har for øvrig aldri fått brev fra NRK om reklamekrav eller slike greier. Så enkelte slo visst den saken litt for stort opp. Andre NRK-avdelinger har jo villet ha Reidar, også. Jeg er åpen for eventuelle nye TV-jobber. Men det er all right å ta det litt med ro på TV-siden. Andre prosjekter er på gang. Og det er fryktelig moro å ha en så populær fyr som Reidar i ermet, sier Øivind Blunck.

Blunck mottar pris

Øivind Blunck mottok den 12. oktober 1988 prisen Jens Book-Jensens minnepris 1988 på Norum Hotel i Bygdøy Allé: - Det var veldig flott at du fikk prisen, Reidar, sa Book-Jensen, mens Blunck repliserte med å takke Mutter'n som tok ham med på Chat Noir da han var gutt, slik at han fikk oppleve Book'n.[5]

Årets medienavn

VGs På Gang-kassett fra 1988 var trøstepremie i kåringen av "Årets medienavn" i 1988.

Øivind Blunck var en av de nominerte da VG skulle kåre "Årets medienavn" i 1988. De nominerte var som følger:

1. Øivind Blunck
2. Hege Schøyen
3. Rolv Wesenlund
4. Sissel Kyrkjebø
5. Knut Bjørnsen
6. Egen kandidat

Hovedgevinsten var et rødt automatisk kamera, samt 10 trøstepremier, VGs På Gang-kassetter. En av trøstepremiene gikk til en 15-årig potensiell Reidar-fan fra Søgne. Han mente at "Øivind Blunck måtte få hederstittelen". Trøstepremie gikk også til en 10-årig jente fra Slependen, som holdt en knapp på Øivind Blunck - og det kan tenkes at også hun må ha vært en svoren Reidar-tilhenger.

VG ga seg ikke med én trekning, men kjørte på med en ny trekning i samme konkurransen under slagordet "Du får en sjanse til". Ved å delta i kåringen, var man med i trekningen av 10 enkilos konfektesker, og dersom favoritten vant kåringen var man med i trekningen av en reisefarge-TV[6].

2015

Blunck har i 2015 virkelig børstet støvet av tenåringsrebellen Reidar, som i skrivende stund har blitt 43 år gammel. Dette skjedde under Allsang på Grensen og under forestillingen Diva and the Beast.

Referanser

  1. ^ http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.8295547
  2. ^ Aftenposten (8. juli 1988)
  3. ^ Aftenposten (23. april 1988)
  4. ^ VG (31. august 1988, side 37), skrevet av Jon Selås.
  5. ^ Aftenposten (13. oktober 1988, side 10), skrevet av May Britt Nilssen.
  6. ^ VG (8. desember 1988, side 43), skrevet av Børre Haugstad.
I kulissene
Alf Tande-Petersen | Øivind Blunck | Hege Schøyen
Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Personene
For fansen
I kulissene
Verktøy