Cupvafler

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Rosenborg Ballklub (RBK) vant cupfinalen i 1988

Bakgrunn

For å kunne skrape sammen nok kronasje til drømmeferien på Geilo, engasjerte Reidar og Grøten familiene sine til vaffelsalg på cupfinalen. Reidar kom med idéen etter at Grøten skrøt uhemmet av vaflene til Mutter'n, og sa at hun burde selge dem.

Forberedelser

«Apparatet var for stort til at vi kunne gjøre alt sjøl, så vi trakk inn Fatter'n» - Reidar

Praktiske ting

Fatter'n tente i hundre på idéen, og sto for det praktiske - anskaffelse av campingvogn, vaffeljern og skjøteledninger, samt nødvendige tillatelser fra myndighetene. Han skaffet også til veie billig egg-erstatning av et bakeri som hadde gått konkurs, noe som skulle vise seg å bli et fatalt valg.

Mutter'n og mutter'n til Grøten lagde røre i en kleskoker og en plastbalje.

Reklame

Reidar og Grøten ordnet med reklameplakater:

  • "Kjøp Reidars cup-vafler. Uovertruffen smak!"
  • "Cup-vafler kr. 5,00".

Sistnevnte var ment å skulle bæres på magen og ryggen, en oppgave Fatter'n senere tok på seg.

Vaffelsalget

Vaffelsalget ble regnet som en suksess, og røra ble brukt opp i løpet av tre kvarter. De solgte 700 vafler, og tjente 3500 kroner, hvorav 3000 var netto. Reidar og Grøten feiret vaffel-suksessen med is og brus i pausen.

Reaksjoner

Tidlig i andre omgang av cupfinalen ble det registrert bråk ved inngangen. Reidar og Grøten "skygga borttil" og registrerte at det sto minst hundre tvekrokete folk, hvite i trynet, og ropte på vaktene: «Hvor er toalettene!!!» og «Se og få stoppa de gærningene som selger vafler på utsida!»

Reidar og Grøten snek seg ut av stadion, og fikk det sjokket da de kom ut på plassen foran Ullevål. Der var det tjukt av folk som sto sammenkrøpet og var kimsprengte i trynet. Flere Røde Kors-biler var i ferd med å kjøre bort de som var helsjuke. Resturanten ved siden av hadde dasskø langt nedover gata.

Midt på plassen var det bråk. Purken kom løpende og kom halende ut med en fyr som viste seg å være Fatter'n - fortsatt med reklameplakaten over skuldrene. Han ble tauet inn i en politibil og kjørt vekk, men slapp senere fri på grunn av at han hadde kjøpt egg-erstatningen i god tro.

Fun facts

  • Det ble linet opp 10 presser, og mødrene betjente disse.
  • Anslag gjort av Reidar og Grøten tilsa at dersom de solgte 5000 vafler, måtte de selge en vaffel hvert sekund i nesten to timer.
  • Reidar og Grøten sto på Store Stå under cupfinalen.
  • Da det hele var over uttalte Reidar at egg-erstatningen måtte være noe som lå igjen etter tyskerne.
  • Cupfinalen 1988 ble spilt 23. oktober mellom Rosenborg og Brann og endte 2-2. Det måtte omkamp til for å kåre en vinner (30. oktober). I returoppgjøret sikret Gøran Sørloth og Karl-Petter Løken 2-0-seier til RBK.

Referanser