Forskjell mellom versjoner av «Blikkbåx»

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 1: Linje 1:
 
[[Fil:Vg faksimile blikkbox.jpg|thumb|right|Blikkbåx-gjengen. Faksimile fra [[VG]].]]
 
[[Fil:Vg faksimile blikkbox.jpg|thumb|right|Blikkbåx-gjengen. Faksimile fra [[VG]].]]
'''Blikkbåx''' var et ungdomsprogram fra [[Norsk Rikskringkasting|NRK]] som introduserte [[Reidar]] og [[Bitten]] for første gang i [[1987]]. Begge pleide paradoksalt nok å følge med på programmet de selv var med i. [[Reidar]] og [[Bitten]] var i Blikkbåx-studioet annenhver lørdag og snakket om hverandre. Det ble spilt inn 24 episoder over en periode på tre sesonger. De møttes først i siste episode, hvor de sang en duett sammen: ''«Nå er det tid uten ømhet og savn. Lykken er to, [[Bitten]] og [[Reidar]]...»''. Under duetten serverte [[Reidar]] [[vafler]] til alle i studio.
+
'''Blikkbåx''' var et ungdomsprogram fra [[Norsk Rikskringkasting|NRK]] som introduserte [[Reidar]] og [[Bitten]] for første gang i [[1987]]. Begge pleide paradoksalt nok å følge med på programmet de selv var med i. [[Reidar]] og [[Bitten]] var i Blikkbåx-studioet annenhver lørdag og snakket om hverandre. Det ble spilt inn 24 episoder over en periode på tre sesonger. De møttes først i [[Blikkbåx - sesong 3 - episode 8 (1988)|siste episode]], hvor de sang en duett sammen: ''«Nå er det tid uten ømhet og savn. Lykken er to, [[Bitten]] og [[Reidar]]...»''. Under duetten serverte [[Reidar]] [[vafler]] til alle i studio.
  
 
==Blikkbåx over grensen==
 
==Blikkbåx over grensen==

Revisjonen fra 21. jul. 2015 kl. 16:03

Blikkbåx-gjengen. Faksimile fra VG.

Blikkbåx var et ungdomsprogram fra NRK som introduserte Reidar og Bitten for første gang i 1987. Begge pleide paradoksalt nok å følge med på programmet de selv var med i. Reidar og Bitten var i Blikkbåx-studioet annenhver lørdag og snakket om hverandre. Det ble spilt inn 24 episoder over en periode på tre sesonger. De møttes først i siste episode, hvor de sang en duett sammen: «Nå er det tid uten ømhet og savn. Lykken er to, Bitten og Reidar...». Under duetten serverte Reidar vafler til alle i studio.

Blikkbåx over grensen

Mandag 2. mai 1988 dro Blikkbåx-gjengen over grensen til Sverige for å lage et program i samarbeid med «Unga Tvåan». I to hektiske dager intervjuet de svensk ungdom, og svarte på spørsmål om Norge. «- Nå skal svenskene også bli kjent med Bitten og Reidar, forteller Blikkbåx-gjengen». Programmet ble sendt lørdag den 7. mai 1988[1].

Videoklipp

Bitten figurerer på TV sammen med svensken Göran Fristorp. Reidar er noe kritisk til Bittens innsats, noe han ikke legger så veldig stor skjul på.
Reidar snakker med Bitten på telefon og påpeker at hun dreit seg ut, noe han mente ville ødelegge for kinoavtalen de skulle ha dagen etter.

Episode-guide

Oversikt over Blikkbåx-episodene.

Eksterne lenker

Referanser

  1. Aftenposten (26. april 1988)