Easy Reidar

Easy Reidar ble utgitt på VHS i 1992
Tittelskjermen fra Easy Reidar

Easy Reidar er en film om Reidar og historier fra livet hans. Allerede i 1988 sirkulerte det planer om en helaftens spillefilm om Reidar. Det foreløpige navnet var den gang Reidar - The Movie[1], men det skulle ta hele fire år til før filmen ble en realitet.

Informasjon om utgivelsen

Anmeldelse av filmen

  VG ga filmen terningkast fire. Her følger Borghild Maalands anmeldelse av filmen[2]:

  (Faksimile fra VG)

Reidar – for fansen

Nå kan du få Reidar i fri dressur en hel time på video. Ta fram colaen, sett muttern i gang med vaffelbaking, legg beina på bordet og du kan oppleve Reidar - alias Øivind Blunck - Bitten, Grøten og et tonn med vafler. Men du må være innbitt Reidar-fan, hvis du ser videoen i ett strekk. For «Easy Reidar» blir nokså ensformig i lengden.

Reidar hadde sine glansdager i ungdomsprogrammet «Blikkbåx» på lørdagsettermiddagen. Han var prototypen på tenåring som digga cola, vafler, Sky Channel, Samantha Fox og discjockey Pat Sharp. Dette var i de hine hårde dager før både TVNorge, TV 2 og TV3. Reidar var møkklei Norsk Tristkringkasting. Hans lyspunkt i tilværelsen var Bitten, kameraten Grøten og mopeden.

Herlig

Nå er Reidars samtaler med seg selv og sitt TV-apparat samlet på videotape. Blunck er herlig til å fremstille den oppløpne guttehvalpen Reidar, vi gjenkjenner treffende replikker og kvikke resonnementer underveis.

Men - «Easy Reidar» er skapt for å serveres i mindre doser. Her går flere av episodene nesten i ett. Dermed blir Reidars prat nokså pjattende etter hvert. Godbiter finnes underveis, som f.eks. kjøreturen med Bitten (Hege Schøyen). Og ingen kan se så inderlig ut som en hund med hale mellom beina som Reidar (Blunck) når han har kjærlighetssorg tl den nevnte Bitten. Videoen holder - for den unge fansen.

BORGHILD MAALAND

 
Reidar blir film. Faksimile fra VG.

På kjøpevideotoppen

Easy Reidar var populær blant videokjøperne og solgte hele 12 000 eksemplarer i løpet av første salgsmåned[3]:

Og at interessen er stor, bekreftes fra alle hold. Selskapet Massemedia, som utgir kassetter med materiale fra NRK-TV, rapporterer at «Easy Reidar med Øivind Blunck» solgte 12 000 kassetter den første måneden den var i salg.

- Vi har en omfattende distribusjon av kjøpevideo, men det er kjøpesentre og bokhandlere som ser ut til å ta størsteparten av markedet. Enkelte kjøpesentre selger 200 kassetter om dagen, opplyser Leif Erik Knutsen hos produksjons- og distribusjonsselskapet Massemedia i Tromsø.

Innholdsfortegnelse

Eksterne lenker

Kilder

  1. VG (13. august, 1988, side 54), skrevet av Ellen Sand.
  2. VG (5. desember, 1992, side 59), skrevet av Borghild Maaland.
  3. Aftenposten (12. januar 1993, side 46), skrevet av Sturle Scholz Nærø.