Interrail

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Reidar og Grøten drar på interrail.
Reidar og Grøten på toget.

Reidar og Grøten dro på interrail nedover Europa, via Sverige og Danmark til Tyskland.

Tyskland

Stoppet i tollen

Da Reidar og Grøten nådde grensa til Tyskland, ble Grøten praia inn på et lite rom, med ryggsekk - og fiskestang. Grunnen var nok at det var pakket inn i et lærfutteral og dermed kunne minne om et skytevåpen. Han kom ut igjen etter ett kvarter. Det viste seg at tolleren var sportsfisker, og var helt med da han så stanga. Grøten ga han kortet til Peis-spesialisten og ba han ta kontakt hvis han skulle til Norge.

Grøten får napp

Etter å ha sveipa rundt i Tyskland i en uke, havnet de omsider i Düsseldorf. Etter ankomsten avtalte de å møtes litt senere på hotellet. I mellomtiden var Reidar i banken for å veksle resten av gaven fra Lockert.

Da Grøten ikke dukket opp til avtalt tid, ble Reidar skikkelig nervøs og gikk ut i resepsjonen for å etterlyse ham. Der viste det seg å være et relativt stort presseoppbud, hvorpå Grøten sto midt i blitzregnet med en fisk i hånden: «Jeg fikk en fisk, og plutselig var jeg omringa». En journalist kunne opplyse om at det var utrolig - nesten umulig - å få fisk i en såpass forurenset elv som Rhinen.

Det var flere som bevitnet at Grøten dro opp fisken - og nå var han en helt! Han havnet på førstesiden i en rekke aviser, fikk en drømmedag av fiskemagasinet Fisch und Vogel, og selveste borgermesteren av Düsseldorf ville møte ham.

Resten av uka gikk med til intervjuer av ymse slag, noe Reidar ikke likte noe særlig.

Grøten blir hedret

Borgermesteren av Düsseldorf inviterte Grøten (og Reidar) til lunch i rådhuset, hvor han i en noe beruset tilstand fikk utdelt bynøkkelen med tilhørende diplom og medalje. Grøten hadde også et godt øye til borgermesterens datter.

Bitten i København

Da Reidar og Grøten var på vei tilbake til gamlelandet Norge, hadde de en stopp i København. Reidar skulle møte Bitten i Tivoli. Bitten måtte stemple inn på hotellet ganske tidlig - på grunn av fatter'n sin, men hun fulgte Reidar til vandrerhjemmet. De sto og klinte utenfor, og Reidar fikk et sugemerke.

Fun facts

  • For å finansiere interrailturen måtte Grøten selge skiene, ishockeyspillet og autografen til Erik Bye.
  • Sangen Reidar Reiser Snart omhandler interrailturen.

Andre reiser

År Sted Deltakere
1988 Hyttetur Reidar, Grøten, Broren til Grøten, Bestemora til Grøten, Peismureren
1990 Fjällbacka Reidar, Grøten, Bestemora til Grøten, Peismureren, Zalo
1994 Kanariøyene Reidar, Grøten

Referanser