Reidar (bok)

Forsiden av boken Reidar (Foto: Svein Erik Dahl/Samfoto)
Baksiden av boken Reidar (Foto: Kvello/Se og Hør)
Signert utgave av boka.
Reidar holder oppe en utgave av boka på forsiden av Osloavisen

Bok skrevet av Tande P. og Øivind Blunck. Inneholder historier fra interrailturen til Reidar og Grøten - og mye mer.

Informasjon om boken

Tittel: Reidar
Forfattere: Tande-P. (f. 1950), Blunck, Øivind (f. 1950)
Årstall: 1988
Trykt: Oslo, Gyldendal Norsk Forlag
ISBN: ISBN 82-05-17712-0
Sidetall: 142 s. ill.

Les boka på nett

Nasjonalbiblioteket har tilgjengeliggjort et eksemplar fra 2. opplag av boka. Dette eksemplaret har et stempel som indikerer at det har stått på biblioteket på Bugøynes skole: http://www.nb.no/nbsok/nb/8473e292f7b6aa5dcfd27e0bc45f047d?index=2

Bokomtale

"Nå reiser Reidar snart, og bare Grøten tar han med..." Hvordan gikk det på Interrailturen? Joda, de kom på Tivoli i København og enda lenger. Men uten forviklinger skjedde det ikke. Denne og andre elleville historier er klekket ut til glede for alle landets tenåringer fra 10 til 100 år." - Hentet fra Libris.no

Reidar-feberen gir seg ikke

Anita Fleime Syversen hos Aftenposten får Reidar-fansens hjerter til å slå ekstra hardt den 23. september 1988, da hun informerer om at boka er på vei[1]:

Neste uke kommer boken om den populære, forvokste tenåringen «Reidar» - signert Tande-P og Øivind Blunck. Gyldendal Norsk Forlag har satset på et førsteopplag på 10 000, men selv det kan bli snaut hvis interessen er like enorm som for kassetten med slageren «Reidar Reiser Snart». Den solgte i over 100 000 eksemplarer.

I boken får vi vite alt om Interrail-turen med «Grøten». Men både forfattere og forlaget er spente på mottagelsen blant publikum.

(...)

Den har blant annet en dobbeltside med et hjerte av mutter'ns supervafler. Endelig får vi også se hvordan den mye omtalte «Grøten» ser ut.

Boken er en direkte oppfølger av «Reidar»-kassetten som herjet hit-listene ivår og isommer.

Slakt

Alf Terje Myklebust hos Haugesunds Avis slaktet boka [2].

Dårlig salg

Dagens Næringsliv var ute og skrev noen ord om kriseåret til Gyldendal i 1988, og dro blant annet frem noen ord om Reidar-boka. Avisen åpnet for at julen kanskje kunne redde salget: [3]

Øivind Blunck / Alf Tande-Ps bok "Reidar" har ikke blitt den forventede suksessen. Opplaget er på 10 000, men salget har gått tungt. Det er mulig at Julenissen ikke er lei av Reidar-figuren. Men Reidar-boken vil nok vise at det ikke er nok å spille på populære navn i det uendelige. Så lett er det ikke å tjene penger, tross alt!

Referanser

  1. Aftenposten (23. september 1988, side 4), skrevet av Anita Fleime Syversen.
  2. Haugesunds Avis (28. oktober 1988, side 5), skrevet av Alf Terje Myklebust.
  3. Dagens Næringsliv (21. november 1988)