Thorvald

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Myggen får øye på læreren
Thorvald alias Myggen
Grøten bærer Myggen

Thorvald går i klassen til Reidar og Grøten. Myggen er gullungen blant lærerene på skolen. Han tar ansvar, finner sjeldent på sprell, har store planer om å stifte familie, og er svært interessert i hus og hjem.

Vennskapet med Reidar

Da han spurte Reidar om han fikk være med på interrailturen, fikk han kontant avslag. Ble satt til å holde oppsyn med Bitten og Freddie mens Reidar var på interrail, og mottok postkort fra Reidar om at han måtte slenge på noen sukkerbiter i tanken til Freddie hvis han ikke hadde råd til en ny loff.

Da Reidar var skyldig penger til Corneliusson, spurte han Myggen om han kunne låne 3000 kroner av ham - rente og gebyrfritt. Myggen ga ham avslag, selv om Reidar ga ham tilbud om en del frynsegoder: f.eks. billig peis, og bryllupsreise på "cruiseskipet" Bjarkøygutten. Ingenting av dette imponerte Myggen nok til at han ville åpne lommeboka.

Da Reidar hadde bulket budmopeden, ringte han Myggen for å låne penger til å reparere (les: utvide) bagasjebrettet foran, slik at han kunne montere på en stol hvor han kunne holde Bitten under oppsyn. For å få til dette ville han engasjere en snekker som kunne gjøre det svart. Myggen på sin side mente at mopeden garantert var forsikret, noe som betydde at forsikringsselskapet dekket reparasjon. Reidar ante uråd og fikk Mutter'n til å plotte inn nummeret til kemneren.

I et friminutt kom Myggen bort til Reidar og spurte om han ville bli med på fisketur: «Fisketur? Jeg tror du har fått spindelvev på computer'n jeg, Myggen. Hva skal vi på fisketur for 'a, når fisken er så full av bekereller og fosfater og drit, at du kan bruke dem som refleksbrikker.»

Myggen var også med på kino sammen med Reidar og Grøten, hvor han foreslo at de skulle se Folk og røvere i Kardemomme by, men et blikk fra Grøten var nok til at han holdt kjeft[1].

Kallenavn

Går under kallenavnene Myggen og det 11. bud.

Jobber

Sitater

  • «Nå, har'u gifta deg ennå a? At du må stå til konfen først? Harru ikke fått somla deg til det ennå? Tenk på alle de lekre damaskdukene du kan ønske deg a» - Reidar
  • «Egentlig er det synd på deg, Myggen - En ung mann som trur at meningen med livet er å bli æredsmedlem i husmorforbundet» - Reidar
  • I musikkvideoen til Løp Pressa I Gang utbrøt Myggen følgende da han la merke til at Heimkunnskapslærerinnen var på vei tilbake: «Nå kommer'a meg der!»

Fun Facts

  • Er medlem i Krydderhyllas venner.
  • Kjøpte sin første krydderhylle da han var 13 år.
  • Han ble fersket av Galåsen i å røyke på skoledassen.
  • Arrangerte sitt eget Frekke Fredag.
  • Har en lillesøster.

Referanser

Kilder

  1. VG (17. oktober 1988, side 41), skrevet av Ivar Moe.