Fransk Aften

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Foranledning

Ved skolestart 1988 var det full landesorg i klassen til Reidar fordi de fortsatt måtte slite med Galåsen - noe han antageligvis merket selv. Fransk Aften var en slags sjarmoffensiv fra Galåsens side ovenfor klassen, for å bøte på den nedtrykte stemningen.

Fransk Aften

Fransk Aften skulle man kle seg fransk, spille fransk musikk, og spise fransk mat. Galåsen hadde ordnet med tillatelse så de kunne holde festen i formingssalen på skolen - på kveldstid. Galåsen hadde spadd opp noe gammel fransk pop, noe Reidar syntes var kurant. Han hadde også med seg et trekkspill.

Primus og god mat

Menyen besto av pariserloff og en slags pytt i panne - eller fransk Snurring som Reidar kalte det. Dette ble varmet på Galåsens primus: «Han måtte pumpe og stå i, og herja med rødsprit og parafin og brukte en masse fyrstikker før han endelig fikk fyr».

Brann i formingssalen

Galåsen var plutselig godtatt igjen, og danset med bærtene og dro frem trekkspillet både titt og ofte. Plutselig fikk han for seg å danse og spille samtidig, noe som medførte at pulten med primusen på velta, og primusen deisa i gulvet - og gardinene tok fyr. Galåsen deisa på ryggen ned på gulvet, og plantet foten i trekkspillet da Grøten hjalp ham opp.

Brannslukking

Reidar og Grøten fikk slukket brannen før rektor og brannvesenet kom. Rektor var illrød i toppen og ville ha en forklaring. Galåsen var nærmest i sjokk og spilte Livet på Finnskogen med foten. Grøten ville redde jobben til Galåsen, og skylte på noe maling og lim som plutselig tok fyr av seg selv bakerst i rommet.

Heder fra rektor

Dagen etter samlet rektor alle i auditoriet etter store fri, og skrøt uhemmet av den snarrådige innsatsen til Reidar og Grøten under gårsdagens branntilløp. De ble lovet hver sitt innrammede flyfoto av skolen som takk.

Galåsen ga dem hver sin alpelue som takk for at de dekket over sannheten for hans skyld.

Referanser

Eksterne lenker

Fransk Aften tatt i bruk som hukommelsesøvelse (Rådgivernett.no)