Froskemannskurs

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Fatter'n går foran Reidar i en noe sliten froskemannsdrakt. Bilde er hentet fra boken om Reidar.

Fatter'n deltok på froskemannskurs. I en telefonsamtale med Grøten siterte Reidar Fatter'n i at han hadde fått bildene fra froskemannskurset, og at han var hjertelig velkommen til å komme over å se på dem.

Utdrag fra boken Reidar

Reidar ble invitert over og fikk sjokk da Fatter'n åpna døra, for der sto han - i en brukt dykkerdrakt. Det luktet gummi i hybelen hans i flere uker etterpå! Fatter'n informerte om at han hadde meldt seg på et to ukers dykkerkurs til sommeren[1].

Følgende er hentet fra sidene 9-10 i boken om Reidar:

"Og så har vi fatter'n da. Nesten nifst som han frika ut i sommer. Tro det eller ei, men salgsinspektøren begynte på DYKKERKURS!!!!

«Alle bør ha en hobby, Reidar!» Sa han. Og ål reit det. Men hva hvis du skal ha dykking som hobby, så er det en fordel om du har tatt alle timene på kurset.

Han dro meg med ut på en øde knaus en dag - for å demonstrere ferdighetene. Traska ut i havet med maske og flaske - han så ut som E.T. Og plutselig var'n vekk.

Det bobla voldsomt, så jeg forsto at noe var gæernt - og halte inn tauet. Og da jeg omsider fikk'n på land, så var'n helt blå i trynet Han hadde glemt å åpne en ventil på flaska, så han fikk ikke luft. Og i tillegg så hadde han på seg et blybelte som var dobbelt så tungt som han selv. Så han hadde liggi på bunnen og snappa etter luft som en algesjuk fisk.

«Du skjønner det, Reidar - at på grunn av influensa, så var jeg forhindret fra å møte på de to siste kurskveldene. Det aner meg at det var viktige ting som ble tatt opp da.»

«For eksempel fri oppstigning», sa jeg.

«Så, så Reidar. Du behøver ikke bli nebbete bare fordi din far begikk en liten forglemmelse. Dykking er en givende sport, og du må ikke glemme at vi mennesker har gjeller i vår mors liv.» Da klarte jeg ikke å holde meg: «Men du måtte vel ha snorkel og våtdrakt da du lå i forstervannet òg, du?»"

Kilder

  1. Reidar (bok), side 28.

Referanser