Jahn Teigen

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Jahn Teigen

 Teigen.jpg
Født:
27. september 1949 (71 år)
Jahn er bare Jahn. Bare Øivind er Reidar. Faksimile fra VG.

Da det stormet som verst i NRK vedrørende bruken av Reidar i reklamesammenheng, gikk det løse rykter om at selveste Jahn Teigen skulle overta rollen som Reidar i ungdomsserien «Midt i smørøyet». Dette viste seg å ikke stemme, og senere ble det klart at Teigen skulle spille seg selv.

Utdrag fra Jon Selås artikkel den 31. august 1988[1]:

— Jeg skal være litt sanger, litt skuespiller og litt programleder som intervjuer barn. Og jeg gleder meg enormt, sier Jahn.

— Men jeg er bare en liten del av alt som er med, og de egentlige programlederne er seks barn. Jeg synes imidlertid det var stas at jeg ble funnet kvalifisert til å være barneunderholder. Både TV serien og Teigens deltagelse ar vært holdt hemmelig fordi NRK la opp til storl overraskelse. Men da ryktene begynte å sive ut og det ble spekulert i om Teigen skulle overta etter Øivind Blunck som populære «Reidar» , syntes både NRK og Teigen selv at det måtte settes en stopper for misforståelsen.

— Jahn skal bare være Jahn, understreker Kalle Fürst i NRK Barne- og ungdomsavdeling.

— «Reidar» var ikke engang med i planene da vi startet arbeidet med denne nye serien i fjor høst. Dette er rett og slett et nytt program , sier Fürst.

Kilde

  1. VG (31. august 1988, side 37), skrevet av Jon Selås.