Thorvald Stoltenberg

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Reidar viser frem brevet fra Stoltenberg. Faksimile fra VG.

Thorvald Stoltenberg ble dratt inn i sirkuset rundt Reidar som følge av en oppfordring fra Reidar om å slå et slag for varen han reklamerte for, i utlandet.

Brevveksling med Thorvald Stoltenberg

"Midt under reklamebråket med NRK, fikk han et brev fra Det Kongelige Utenriksdepartementet, ved utenriksminister Thorvald Stoltenberg personlig. Bakgrunnen var Reidars medvirkning i en gedigen reklamekampanje for et kjent norsk produkt, der Reidar i annonser over hele landet oppfordret utenriksministeren til å slå et slag for varen i utlandet. Stoltenberg tok Reidar på ordet og svarte umiddelbart"[1]:

Utdrag fra brevet fra Stoltenberg:

(...)

Derfor synes jeg også at tanken (...) om at du og Grøten tar en demo-tur i Europa er veldig god. Hvis du i tillegg får med deg Bitten, blir dette et råsterkt team. Vil du jeg skal ringe henne og legge inn et godt ord for deg?

Hilsen Thorvald Stoltenberg

P.S. Hils mutter'n din og si at jeg synes det var innmari greit av henne å utstyre deg med et lager av ekte norske vafler som kunne holde for mesteparten av rundturen. Det smakte, ikke sant? Dessuten sparer dere penger - noe, som du vet, er godt for valutabalansen i disse økonomiske ulvetider. Med litt produktutvikling kan vel langdistansevafler bli en ny norsk slager på verdensmarkedet. Si til henne at hun må stå på for dette. D.S.

"Men selv ikke utenriksministeren får stå uimotsagt:"

Kjære Stoltenberg!

Eller kan jeg kalle deg Thorvald? Det er in med fornavn, vettu?

Som du kanskje har registrert, så har jeg hatt en ganske hevvy helg. Derfor var det mega-stilig å få brevet ditt. Grøten ble så rørt, at'n kom på griner'n. Ja, til og med hetterotta hans felte noen tårer.

Skal hilse fra Grøten og si at du er en kuul kis!!!

Men for å prate litt bissniss; Vi hjelper deg gjerne med å løpe igang Norge og eksporten og alt det der.

Hverken Grøten eller jeg har pakke[pakket?] ut Interrail-sekken ennå - så vi kan ta en demo-turné på kort varsel.

Eneste problemet er klasseforstander Galåsen - han bruker helsetrøye og nylonskjorte og står på krava. Du har'n? Men DU fikser'n, vettu. PØS PÅ MED STEMPLER!!!

Det med Bitten æ'kke så viktig - ihvertfall ikke før vi kommer hjem igjen.

Du skjønner, hun matcher ikke helt det kontaktnettet Grøten og jeg har etablert nedover i Europa.

Som sagt: Vi er klare. Grøten trenger bare et lynkurs for å brushe opp ambassade-tonen. Det er alt.

Ha det, Thorvald!

Hilsen Reidar

P.S.: Mutter'n tok av da hun leste det om vaflene - og pressa går! Hu har kjøpt seg nye pumps, og nå er'a hos friserdama, så det er fare for at du får besøk. D.S.

Referanser

  1. *VG (22. oktober 1988, side 34), skrevet av Per Lillelien.