Kino

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Colosseum Kino i Oslo
Batman (1989) - Her på VHS
Bitten ble flau etter å ha sett Rambo III (1988) på Kino sammen med Reidar

Reidar var fra tid til annen på kino, både med Fatter'n og med Bitten.

«Kino er fellesskap uten ord.» - Bitten

Bitten

På første kinodate med Bitten fokuserte Reidarnærkontakt. Mens Bitten var oppslukt av filmen, satt Reidar og tenkte på måter han kunne få armen sin rundt nakken hennes på. «Mista du noe på gølvet», spurte han. Bitten bøyde seg fremover og Reidar la armen sin bak i stolsetet hennes. Da hun bøyde seg opp igen, kom armen til Reidar i press slik at den sovnet. Da de var på vei hjem etter filmen, hadde Bitten forsøkt å slenge hånda si bort i hånda til Reidar - uten respons. Hun kunne vel ikke vite at den var i koma.

En gang avlyste Reidar en avtalt kinodate i siste liten, etter å ha fått tilbud om å bli vokalist i bandet Splendid Boys. Bitten var ikke akkurat fornøyd, og vurderte en stund å invitere med Freddie, men hun endte antageligvis opp med å gå sammen med enten Vivi eller Nina.

Reidar stilte med modifisert budmoped da han og Bitten skulle på kino. Bitten nektet først å sette seg, men forsto senere at det ville ta for lang tid å gå til kinoen. Reidar mente at det å gå var en "kommunistisk transportmåte".

Reidar forsøkte å invitere med Bitten på kino etter kjempeblemmen, og fristet med å gå på en kommersiell kino, og se en skikkelig kapitalistfilm. Bitten la på røret og kino-daten gikk i vasken.

Grøten

Etter å ha fått beskjed fra Galåsen om at Reidar var den eneste på skolen som hadde en sammenlagtsum på karakterkortet som var lavere enn kolesterolen hans, sa Reidar til Grøten: «Nå må vi skjerpe oss, det er ikke én videregående skole vi kommer inn på med de karakterene her.»

«Det driter vel jeg i», sa Grøten «Bare dem ikke er så dårlige at jeg ikke kommer inn på nier'n på Colosseum».

Batman

Fatter'n overrasket Reidar med billetter til Batman på kino. Fatter'n var iført plastikkfrakk og tyrollerhatt - og hadde med en trillebag med en bowlingball oppi. Fatter'n skjønte ikke filmen, og var i ferd med å sovne. Han dro frem Travnytt, og fyrte opp en lighter fordi det var for mørkt i salen. Avisen tok fyr og Fatter'n ble kastet ut. Han prøvde å unnskylde seg med å si at broren var kinodirektør i Oslo, uten at det hjalp nevneverdig.

Rambo III

I følge Bitten går Reidar kun på kommunistvideo når det kommer ut en ny Rambo eller Politiskolen-film. «Jeg var med Reidar på siste Rambofilmen. Rambo 5, 10, 20 eller hva det var. Det var den fjerne filmen. Da vi kom ut var alle gutta Rambo. Og Reidar også, gikk som en cowboy og hadde jakka kneppet opp helt ned til beltet, også med dét steinansiktet: "Har siste bussen gått nå, så knuser jeg'n"».

Mutter'n på kinodate

I filmen Easy Reidar forteller Reidar om kinodaten til Mutter'n:

«Mutter'n, hu skulle ut her forrige fredag, på kino med ny kandidat til farsrollen her i huset da. Det var en ganske lovende kis forøvrig. Han stakk til meg en femtilapp da'n dro, også sa'n: Her kan du kjøpe deg litt snop, også blunka han så det ene øyebrynet hans subba skotuppen.»

På kino med gutta

Etter Reidars turné i Norge, dro Reidar, Grøten og Myggen på kino:

«- Det var ålreit å treffe gutta igjen. Det blei kino med Grøten og Myggen. Myggen ville se "Folk og røvere i Kardemomme by", men bare et blikk fra Grøten var nok til at han holdt kjeft. Grøten ville se Schwarzenegger i "Rød Purk". Men det glapp, så vi endte opp på "Død ved ankomst», forteller Reidar til VG[1].

Andre kinodater

Reidar var på kino med ei bærte og forsøkte å legge armen rundt henne, men traff nesten øyet hennes. Hun hylte opp, og spurta ut.

Referanser

Kilder

  1. VG (17. oktober 1988, side 41), skrevet av Ivar Moe.