Tivoli

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Reidar og Grøten på Tivoli i København
Reidar og Grøten på Tivoli i København
Reidar og Grøten på Tivoli i København

Reidar var i Tivoli tre ganger i løpet av to år. Første gang var i 1987, da han reiste til København sammen med Fatter'n. De møtte Bitten i Tivoli. Fatter'n var overbevist om at de prøvde å komme seg unna for å kline, og klistret seg på dem. Han var med på alt: Spøkelsestoget, Det flyvende teppe, berg og dalbanen - og til slutt: Kålormen. Det var her Fatter'n først havnet i hekken, noe som senere ble rekonstruert på Tusenfryd.

Den andre gangen Reidar var i Tivoli, var sammen med Grøten i forbindelse med interrailturen sommeren 1988. Grøten prøvde å komme seg inn på barnebillett, men ble pælma ut. Reidar kom seg inn og fikk guidet Grøten til en annen inngang.

Da begge var inne dro de rett til Kålormen, men det var kun Reidar som våget å kjøre den. Han kjørte tre turer mens Grøten satt på nærmeste kafébord og røykte en sigar - og jekket seg en pils. Senere møtte Reidar og Grøten jentene Kersten og Marisa.

På veien hjemover, dro Reidar og Grøten innom København for annen gang på turen - Reidar skulle nemlig møte Bitten i Tivoli. Bitten måtte stemple inn på hotellet ganske tidlig - på grunn av fatter'n sin, men hun fulgte Reidar til vandrerhjemmet. De sto og klinte utenfor, og Reidar fikk et sugemerke.

Referanser