Hyttetur

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Reidar var med på hyttetur med familien til Grøten i påskeferien. I følge Reidar ble han lokket med av Grøten med falsk reklame: «Kul lita seter vi har der, Reidar. Og vi kan bo for oss sjøl nerri annekset - og i nabohytta så bor det de stilige kråkene»

Hytta viste seg å være en liten plankehytte som var boltet fast nede i en steinrøys, og annekset Grøten snakket om var vedskjulet. Det sto en kjemi-dass inne i vedskjulet, som ikke hadde sett kjemikalier på ti år - minst. Grøten ville at de skulle sove på en liten kvisthaug borte i det ene hjørnet, men da slo Reidar i det bordet som ikke var der, og utbrøt: «Grøten, man inviterer ikke sin beste kompis til å overnatte i et førtidspensjonert St. Hans-bål». Da ble han i steden innkvartert på rommet til broren til Grøten, som allerede hadde innkvartert fem av ungene sine der. Det var ingen spøk, broren til Grøten lå og fekta og skreik og ungene tisset på seg, og stakk oppstoppernesene sine borti alt.

Det var én utedass, og stinn brakke. Der satt Reidar og ante fred og ingen fare. Plutselig blir døra røska opp, og der står bestemora til Grøten. Hun ser dårlig, og trodde først det var Grøten som satt der: «Sjå no til å bli ferdig, Grauten». Reidar opplyste henne om at det var han som satt der, hvorpå hun sa: «Veit du ikkje, Reidar, at ungdomen skal reisa seg for gamaltfolk».

Det var da Reidar fikk nok, avbrøt påskeferien og reiste hjem.

Referanser