Peismureren

Fra ReidarWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Peismureren er far til Grøten. Ifølge Reidar er han verdens lateste mann. Kaller seg Peis-spesialisten, men det er nok ikke kundene hans helt enige i - han er nemlig ikke utdannet som murer. Han er utdannet sykepleier, men gikk over til peismurer-bransjen fordi det var for lite gryn i sykepleien.

Peismureren
Peismureren.JPG

Peismuring

I følge Reidar håver han inn penger nesten uten å jobbe. Når han jobber, er det på hytter hvor han bor i en eller to uker. Selve muringa tar to dager, og resten av tiden bruker han til fisking. Han er nemlig fiskegæærn. Tar bare peis-jobber på hytter som ligger i nærheten av lakse-elver.

Feiring

Uavhengig av størrelsen på fisken som fanges, blir det storstilt feiring med øl og akevitt - til Peismureren ser ut som han selv er tatt på sluk-stang. Dagen etterpå skjelver støpeskjeen såpass mye at det kan minne om géle på en japansk spisepinne.

Tilbakemeldinger

Enkelte kunder blir fly forbanna når de finner ut at peisen mangler hull ut til pipa. Andre kan finne på å si: «Denne peisen har jeg sett før - på bilde. Heter den ikke noe sånt om Det skjeve tårn i Pisa?»

Lure triks

  • Pleide å mure inn melkekartonger i peisene, for å gjøre det billigere.

Bjarkøygutten

Kjøpte en båt ved navn Bjarkøygutten. Da familien til Grøten, Reidar og Zalo ferierte i Fjällbacka, glemte han fortøyninga og ga bånn gass da han skulle legge fra kai. Han skylder fortsatt penger for skadene han påførte bryggen.

På fritiden

I tillegg til å fiske liker Peismureren å filme. Han skal ha over 70 000 timer med opptak, der i blant et to timers opptak av sin kone når hun klipper plenen. I tillegg filmet han en kjøretur fra Oslo til Bergen - mens han selv satt bak rattet.

Fun facts

Referanser